Нова ера за Counter-Strike започва това лято

Нова ера за Counter-Strike започва това лято
Valve официално обяви Counter-Strike 2, следващата стъпка във франчайза, чрез серия от видеоклипове в своя Youtube канал, които показват някои от промените, които ще видим това лято. Тези промени включват обновени карти, tick rates и пълна преработка на функционирането на димките.

Counter-Strike 2 — разработен под енджина Source 2 — ще бъде безплатен ъпгрейд за CS:GO, разкриват от сиатълската компания в блог публикация на своя уебсайт. Обявен е Limited Test, който ще позволи на подбрани играчи да експериментират с новата версия, като критериите за участие в теста включват скорошна игра в официалните сървъри на Valve, фактор надеждност и добро състояние на Steam акаунта.

Първото видео обяснява как разработчиците са преправили димните гранати в новия енджин. В новата система димките играят ролята на обемен 3D обект, което означава, че всеки играч ще вижда един и същ дим независимо от позицията си. Димът също така ще се влияе от околната среда, запълвайки пространствата по естествен начин, реагирайки на различно осветление и променяйки формата си в резултат от влиянието на куршуми и frag гранати.Tick рейтовете също са получили значителен ъпдейт с това, че вече не се измерват по статичен начин. Досега играта обновяваше 64 (в matchmaking) или 128 (при професионална игра) всяка секунда. Докато обикновено това е плавно изживяване, статичният начин, по който tick-овете се изчисляват, можеше да доведе до разкачане между input-а от играч и резултата от действието, регистрирано от сървъра, включително стреляне, strafe и скачане.

Това беше оправено с излизането на т.нар. „sub-tick“ ъпдейти, които ще позволят на сървъра моментално да отчита входните действия от движение и стрелба, като от Valve казват, че на практика tickrate-ът вече няма значение и че сървърът ще изчислява вашите точни действия между tick-овете.Картите и светът също получават значителни ревизии, като Valve пускат ъпдейти на картите в три категории. „Touchstone“ подходът запазва по-голямата част от структурата и визуалния дизайн на класическите карти, като видеото показва за пример Dust2, Train и Mirage. Тези карти получават ъпдейт на осветлението и характера, но като цяло са оставени недокоснати.