CS: GO счупи рекорда за най-много играчи 11 години след излизането си

CS: GO счупи рекорда за най-много играчи 11 години след излизането си

Counter-Strike: Global Offensive бе пуснат на 21 август 2012 година, като на 11 февруари 2023 надмина рекорда си за най-голям брой играещи хора едновременно: засеченото число е 1,320,219 играчи вътре в играта, а предишният рекорд беше 1,308,963 отпреди около три години.

Началото на Counter-Strike е поставено през далечната 1999 година, когато се появява като мод за Half-Life, който става достатъчно популярен, че от Valve да го забележат и да откупят правата върху него. Така те наемат създателите му, които правят играта самостоятелна. И ето че Counter-Strike 1.0 е вече на 23 години.

Counter-Strike: Global Offensive е най-новата версия на любимият на много поколения шутър от първо лице. Той има особености, които не присъстват в предишните игри, но остава верен на корените си и въпреки че има много режими на ира, основното преживяване е петима терористи, опитващи се да заложат бомба на едно от двете места, и петима контра-терористи, които се опитват да ги спрат.

CS: GO не стартира в най-добрите условия, и през първите няколко години претърпя значителни промени. Но нещо, което неочаквано започна като конзолен порт, сега представлява най-великият съревнователен FPS на всички времена, както и най-популярната игра на Steam.

Играта е безплатна в Steam, така че ако още не сте се впуснали в това незабравимо изживяване, сега е моментът.