PGL Stockholm 2021 Major е тук

След 2 дълги години, Major събитието се завърна. Това ще бъде най-голямото Counter-Strike Global Offensive събитие за 2021 година, където 24 от най-добрите отбори в света ще си съперничат за голямата награда от 2 милиона долара и титлата „Major Champion“.

Накратко как се провежда въпросният Major:

Най-напред се подреждат отборите чрез събития по регионално класиране, като броят отбори, поканени от всеки регион, зависи от това колко добре се е представил той на последния Major. Най-високо класираните 8 отбора са поканени като Легенди, следващите 8 като Предизвикатели и последните 8 като Претенденти.

След това Major-ът започва с Предизвикателите, които влизат в битка с Претендентите в Swiss формат (преминаване при 3 победи или елиминация при 3 загуби).

Следва изправянето на Легендите срещу най-добрите 8 отбора от предходния етап, отново в същия формат на мачовете.

На финала са плейофите, където най-високо класиралите се 8 отбора играят в единични елиминация и победителят получава всичко.

Любопитно е да отбележим още, че в събитието тази година ще вземе участие и играч от България. Той се казва Цветелин “CeRq” Димитров и играе за отбор Evil Geniuses, които ще стартират като Легенди. CeRq е едва на 21 години, но вече има 5 години професионален опит в сферата на електронните спортове.